- صفحه اصلی
- مهارت های اتاق عمل
- شش اصل اساسی مراقبت از افراد مبتلا به سرطان در اتاق عمل
شش اصل اساسی مراقبت از افراد مبتلا به سرطان در اتاق عمل
بیماران مبتلا به سرطان :
تومورهای بدخیم به دلیل دستکاری حین عمل به سرعت قابلیت انتشار دارند. از آنجا که بیماران سرطانی وضعیت تغذیه ای و فیزیولوژیکی مناسبی ندارد، نسبت به عوارض بعد از عمل به خصوص عفونت مستعد تر هستند.
برای اینکه این خطرات بالقوه به حداقل برسد احتیاطات زیر لازم است تا بتوان جراحی و درمان بیمار را کنترل نمود:
1) پوست ناحیه ای که بافت تومور در آن قرار دارد باید به ملایمت لمس شود. ممکن است حین شیو و پرپ یا اسکراب شدید ناحیه عمل، سلول های سرطانی حرکت کنند. بنابراین برای این کار باید از تکنیکهای non touch یا غیر لمسی استفاده شود. در تومورهای عروقی که سیستم گردش خون را مختل میکنند .
دستکاری عروق در طول پوزیشن دهی یا حین پرپ پوست می تواند باعث بروز آمبولی خونریزی شود. منظور از تکنیکهایnon touch لمس حداقل ناحیه تومورال حین برداشتن آن است.
2) ممکن است بعد از نمونه برداری و قبل از برداشت کامل تومور، گان دستکش ها درپ ها و ابزار تعویض یا جابه جا شوند. برای نمونه برداری ناحیه تومور به آرامی بریده میشود.
3) بعضی از جراحان ابزاری را که به طور مستقیم در تماس با تومور قرار گرفته است بلافاصله کنار میگذارند. ترجیح می دهند به منظور پیشگیری از انتشار و جابجایی سلولهای سرطانی از طریق ابزار، فقط یکبار از آنها استفاده کنند. اکثر سرطان ها حتی زمانیکه تومورها به نظر لوکالیزه شده بودند پیشرفت کردهاند.
4) برخی جراحان برای شستشوی ناحیه عمل به منظور از بین بردن سلولهای سرطانی ترجیح میدهند از آب استریل به جای نرمال سالین استفاده کنند. زیرا سالین ممکن است باعث تخریب سلولهای سرطانی شود. این کار بیشتر در اعمال ماستکتومی انجام می شود.
5) به منظور پیشگیری از عفونت در مراحل قبل، حین و بعد از عمل به بیماران انتی بیوتیک داده میشود تا یک سطح آنتی باکتریال مناسب برای جلوگیری از ایجاد عفونت به وجود آید.
6) دقت در عدم دستکاری زیاد، پیشگیری از بروز خونریزی، لمس آرام بافت و جلوگیری از طولانی شدن عمل جراحی بر نتایج و پیامدهای جراحی اثر میگذارد. حین اعمال جراحی طولانی، پرستار سیرکولر پیامها را به خانواده یا همراهان وی می رساند تا بدانند از عزیزشان به خوبی حین عمل مراقبت میشود.
این پیام ها شامل زمانهای آغاز جراحی، اتمام بخش اصلی جراحی( مثل خارج کردن تومور) و زمان بستن زخم میباشد. صحبت کردن فوری با خانواده بلافاصله بعد از انتقال بیمار به ریکاوری می تواند اطمینان بخش باشد.
منبع: کتاب اصول و فنون عملکرد فرد سیار و اسکراب/لیلا ساداتی،احسان گلچینی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
»» کارشناس جراحی و کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی با ۱۷سال سابقه فعالیت در زمینه های مختلف دارو، درمان، تجهیزات پزشکی، اتاق عمل و دارای مهارت تخصصی در جراحی های آرتروسکوپیک زانو با تکنیک های اروپایی و امریکایی و انجام حدود 300 جراحی آرتروسکوپیک در اتاق عمل های ایران. مدیر سایت جامع اتاق عمل
حمیدرضا محمدی 167 نوشته در سایت جامع اتاق عمل دارد . مشاهده تمام نوشته های حمیدرضا محمدی- آشنایی با اتاق عمل
- آشنایی با هوشبری
- ارتوپدی و شکستگی
- پروسیجرهای جراحی اتاق عمل
- پوست، مو و زیبایی
- تجهیزات اتاق عمل
- تجهیزات هوشبری
- چشم
- دستگاه گوارش
- دیابت
- ذخیره
- رشته تحصیلی اتاق عمل
- رشته تحصیلی هوشبری
- زنان و زایمان
- زنان و زایمان و کودکان
- سرطان
- فضای اتاق عمل
- قلب و عروق
- کتاب های پزشکی
- کلیه و مجاری ادرار
- مقالات
- مقالات تخصصی بیهوشی
- مهارت های اتاق عمل
- مهارت های هوشبری
- ویدئو آموزش